Провансалска супа

30/03/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър11862811039
"Един истински кулинарен шедьовър, излязъл изпод черпака на неизвестен майстор "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 182
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете лука и праза в зехтин. Добавете чесъна и доматите, кипнете сместа. Гответе още 5 минути. Нарежете рибата и почистете скаридите, нарежете и мащерката, магданоза, дафиновия лист и портокаловата кора.

Добавете рибата и нарязаните подправки, сипете водата, виното, шафрана. Овкусете със сол и пипер. Намалете огъня и варете супата 30-40 минути. Малко преди края добавете скаридите.

За да направите соса, нарежете чушките и ги пасирайте с крутоните, чесъна и жълтъка. Овкусете със сол и пипер. Добавете накрая зехтина, защото сосът трябва да получи консистенция на майонеза.

Готовата супата се пасира. Добавете към нея малко доматено пюре за цвят и кипнете отново. Смесете брашното с маслото и ги добавете към супата. Разбъркайте добре. Сервирайте тази страхотна супа със соса и поръсете с пармезан.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар