Огретен с карфиол, броколи и макарони

15/09/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"Този огретен кара дори броколите да изглеждат апетитно "
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 351
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете карфиола и броколито на розички и ги бланширайте в подсолена вода за 8 минути. Отцедете и облейте със стъдена вода. Сварете макароните и картофите поотделно, нарежете картофите на дребни кубчета.

В загрята мазнина запържете наситнените орехи, добавете галетата + 2 с.л. масло. В останалото масло запържете нарязания праз.

Разбъркайте в голяма тава броколито, карфиола, макароните, праза, картофите и магданоза, като отделите 1 шепа карфиол. Сложете го на котлона да кипне заедно с бульона и брашното. Пасирайте го и подправете със соса продуктите в тавата.

Поръсете всичко със сирене, орехи, галета, посолете и печете до приятен загар.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Любима
Любима
25.07.2013 20:18
Стана много вкусно, както и предположих.Благодаря за рецептата! :)
0
0
Любима
Любима
22.07.2013 19:35
Обичам да експериментирам , ще опитам рецептата , но тъй като нямам праз мисля да сложа лук, а вместо масло да използвам маргарин, не мисля ще е голяма разликата. Ще пиша какъв е резултата :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв