Агнешка дроб-чорба

MarianeMariane
Джедай
5618944k
Агнешка дроб-чорба1 / 5
12/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-5
"За днес е обявен код Дроб-чорба за повечето райони - и ние смятаме да се възползваме от него"

Необходими Продукти

  • бял дроб - 200 г агнешки
  • ориз - 120 г
  • масло - 50 г краве
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 4 бр.
  • подправки - 1 с.л. сухи, градински
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте дроба със студена вода, кипнете и оставете да се вари на тих огън. Нарежете лука, морковите и един от доматите на дребно. Загрейте мазнината и задушете зеленчуците до омекване.

Залейте ги с част от прецедения бульон, в който се е варил дробът. Когато сместа кипне, добавете нарязания дроб, ориза и останалите домати, нарязани на ситно. Слагат се градинските подправки и солта.

Оставете чорбата да къкри около 40 минути на тих огън. Десет минути преди да я свалите от котлона, сложете варената застройка. Тя се приготвя като се смесят яйцето, киселото мляко и брашното, кипват се на умерен огън и се варят 2-3 минути.

Преди поднасяне поръсете чорбата със ситно нарязан магданоз, по желание може да сложите черен пипер. По желание към супата може да добавите фиде или малко ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: