Агнешка дроб-чорба

MarianeMariane
Джедай
5611k
Агнешка дроб-чорба
Снимка: К К
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"За днес е обявен код Дроб-чорба за повечето райони - и ние смятаме да се възползваме от него"

Необходими Продукти

  • бял дроб - 200 г агнешки
  • ориз - 120 г
  • масло - 50 г краве
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 4 бр.
  • подправки - 1 с.л. сухи, градински
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте агнешкия дроб със студена вода, кипнете и оставете да се вари на тих огън.

Нарежете лука, морковите и един от доматите на дребно. Загрейте мазнината и задушете зеленчуците до омекване.

Залейте ги с част от прецедения бульон, в който се е варил дробът. Когато сместа кипне, добавете нарязания дроб, ориза и останалите домати, нарязани на ситно. Слагат се градинските подправки и солта.

Оставете агнешката чорба да къкри около 40 минути на тих огън. Десет минути преди да я свалите от котлона, сложете варената застройка.

Тя се приготвя, като се смесят яйцето, киселото мляко и брашното, кипват се на умерен огън и се варят 2-3 минути.

Преди поднасяне поръсете чорбата със ситно нарязан магданоз, по желание може да сложите черен пипер.

По желание към супата може да добавите фиде или малко ориз.

Агнешката дроб-чорба е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Таня Арабаджийска
Таня Арабаджийска
Любима супичка. С фиде също става страхотна.
03.07.2018 12:14