Супа топчета по добруджански

15/09/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"Топла, вкусна, ароматна и прекрасна Супа топчета по добруджански!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 805
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаният лук се омесва хубаво с каймата, смления черен пипер, ситно нарязания магданоз и една трета от ориза. От сместа се оформят кюфтенца, пожелание малки.

В подходящ съд се сипва вода, която като кипне, се посолява, добавя се растителното масло и се слагат направените топчета кайма.

Останалата част от лука, нарязан на дребно, настърганият морков, целината и корените магданоз се задушават в кравето масло, овкусяват се с малко индийско орехче и чубрица и се прибавят към месото.

След около 20 минути се добавя останалият ориз и настърганите домати.

Готовата супа се застройва с яйце и кисело мляко. Преди сервиране се поръсва с нарязан магданоз.
подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Филип Димитров
Обичам супички - тая ми е любима! За ракийка е идеална!
0
0
Mariana
Mariana
01.12.2015 14:48
Може да е икономична, но това не е за сметка на вкуса. Една от любимите ни супи.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв