Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени домати»Домати, пълнени с амарант

Домати, пълнени с амарант

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Домати, пълнени с амарант2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10 бр.
"Екзотично, здравословно и много ефектно предястие, което ще намери достойно място на трапезата ви"

Необходими Продукти

  • домати - 10 средно големи
  • амарант - 2 ч.ч. предварително сварен
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • босилек на вкус
  • пармезан - за настъргване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте доматите, резнете им капачета отгоре и внимателно ги издълбайте.

Смесете амаранта с подправките и напълнете доматите, сложете им капачетата и ги подредете в намазана с олио тава.

Запечете ги в умерено загряна фурна. Готовите пълнени домати с амарант поръсете с настърган пармезан.

Може да ги поднесете както топли, така и студени.

Още апетитни рецепти за пълнени домати: Пълнени домати с кайма, Пълнени домати с яйца и сирене, Пълнени домати с ориз, Пълнени домати на фурна, Пълнени домати с булгур и кайма, Пълнени домати с пшеница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: