Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Патешко бутче с бекон по френски

Патешко бутче с бекон по френски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Патешко бутче с бекон по френски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
4
"Патешко бутче с бекон по френска рецепта - наслада за сетивата"

Необходими Продукти

  • бял боб - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • патешко бутче - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • масло - 2 ч.л.
  • бекон - 2 резена
  • галета - 3 с.л.
  • бульон - 300 мл от кубче пилешки
  • кренвирши - 2 бр.
  • морска сол - 2 с.л.
  • доматено пюре - 2 ч.л.
  • мас - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешките бутчета се поръсват с морска сол и се оставят за 6 часа. След това солта се измива, бутчетата се подсушават и се пържат в маста 70 минути на среден огън, като постоянно се обръщат.

Отцеждат се от мазнината, слагат се в тава и се пекат 5 минути на 250 градуса.

Бобът се оставя за 2 часа в студена вода. Отцежда се. Лукът се реже на ситно и се пържи в масло. Добавя се бобът и се запържва. Добавя се доматеното пюре, чесънът, нарязаните на кубчета домати и бульонът.

Всичко се вари час и половина на бавен огън. Добавят се кренвиршите и беконът. Всичко се слага в тава, поръсва се с галета и се пече 5 минути на 200 градуса. Сервира се, като отгоре се сложат патешките бутчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: