Начин на приготвяне
Патешките бутчета се поръсват с морска сол и се оставят за 6 часа. След това солта се измива, бутчетата се подсушават и се пържат в маста 70 минути на среден огън, като постоянно се обръщат.
Отцеждат се от мазнината, слагат се в тава и се пекат 5 минути на 250 градуса.
Бобът се оставя за 2 часа в студена вода. Отцежда се. Лукът се реже на ситно и се пържи в масло. Добавя се бобът и се запържва. Добавя се доматеното пюре, чесънът, нарязаните на кубчета домати и бульонът.
Всичко се вари час и половина на бавен огън. Добавят се кренвиршите и беконът. Всичко се слага в тава, поръсва се с галета и се пече 5 минути на 200 градуса. Сервира се, като отгоре се сложат патешките бутчета.