Курабийки с бял шоколад и череша

20/05/2015
Ioana
отIoanaНовак1
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции13
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо547
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр. големи
  • стевия - 3/4 ч.л. екстракт от (на вкус)
  • ванилия - 1/2 ч.л. екстракт
  • масло - 3/4 ч.ч. безсолно, омекнало
  • брашно - 2 ч.ч. неизбелено
  • бакпулвер - 3/4 ч.л.
  • морска сол - 1/2 ч.л.
  • череши - 1/2 ч.ч. неподсладени сушени
  • бял шоколад - 1/2 ч.ч. на парченца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180 градуса. Поставете пергаментова хартия на два листа готварска хартия.

Яйцата се разбиват със стевията и ванилията с помощта на миксер, след което се добавя маслото и сместа се пасира - не се притеснявайте, ако маслото се отдели от яйцата.

Добавя се част от пресятите брашно, бакпулвер и сол, обърква се и се добавя половин яйце. След това се добавят останлите сухи продукти и сместа се хомогенизира - трябва да се получи гъсто тесто.

Сушените череши се смилат в кухненски робот и се объркват към сместа заедно с парченцата натрошен шоколад.

С ръце оформете топчета с 3 см диаметър и ги притискайте леко към 2 тави, застлани с хартия за печене. Печете сладките с череши за около 10-12 минути в загряна на 180 градуса фурна.
подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар