Пълнени домати с киноа и гъби

12/04/2015
Mariana
отMarianaДжедай56193720
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 331
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете капачетата на доматите и внимателно ги издълбайте с лъжица, като издълбаната пулпа пасирайте с блендер и запазете за по-късно.

Загрейте половината от зехтина и сотирайте до омекване лука, добавете гъбите, гответе още 3-4 минути, след това прибавете киноата, бялото вино, водата и пасираната доматена пулпа. Подправете със сухите подправки, сол и пипер.

Оставете продуктите да къкрят на тих огън за около 15-20 минути. С така приготвената смес напълнете доматите, поставете обратно капачетата, наредете в тава и залейте с останалия зехтин.

Гответе пълнените зеленчуци за около 50-60 минути в предварително загрята на 180 г фурна. За да не прегорят към края може да покриете тавата с алуминиево фолио. Преди поднасяне поръсете с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

maria
maria
27.05.2015 23:00
чудесна рецепта! много вкусно ястие,лекичко,идеално за лятото!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв