Начин на приготвяне
Отрежете капачетата на доматите и внимателно ги издълбайте с лъжица, като издълбаната пулпа пасирайте с блендер и запазете за по-късно.
Загрейте половината от зехтина и сотирайте до омекване лука, добавете гъбите, гответе още 3-4 минути, след това прибавете киноата, бялото вино, водата и пасираната доматена пулпа. Подправете със сухите подправки, сол и пипер.
Оставете продуктите да къкрят на тих огън за около 15-20 минути. С така приготвената смес напълнете доматите, поставете обратно капачетата, наредете в тава и залейте с останалия зехтин.
Гответе пълнените зеленчуци за около 50-60 минути в предварително загрята на 180 г фурна. За да не прегорят към края може да покриете тавата с алуминиево фолио. Преди поднасяне поръсете с пресен магданоз.
Коментари