Солена кростата с шунка и извара

09/04/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър11862810616
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 280
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете брашното с маслото и щипката сол. Щом получите зърнеста смес, прибавете половин чаша студена вода и бързо размесете до получаване на гладко тесто.

Завийте го с лист фолио и го оставете да престои 1 час в хладилника. След това намазнете с масло и поръсете с брашно плитка тавичка и разстелете тестото, като обхванете и стените ѝ.

Набодете тестото в вилица, покрийте го с фолио и запечете за 20-тина минути в умерена фурна. Междувременно разбъркайте изварата със сметаната, жълтъците и 1 с.л. брашно.

Посолете сместа и добавете нарязаната шунка. Разбийте белтъците и постепенно ги прибавете към сместа. Махнете фолиото, запълнете със сместа и допечете в умерена фурна.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар