Писюр кюфте

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5018k
18/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Днес ще ви представим уникални кюфтенца в невероятен сос, с които ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г смес
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • чубрица - 2 щипки
  • лук - 1 ½ глави
  • олио - 5 с.л.
  • домати - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1/2 бр.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с ориза, половин глава ситно нарязан лук, яйцето и чубрицата. Приберете я за 30 минути в хладилник и след това с навлажнени ръце оформете кюфтенца.

Междувременно запържете останалия лук в олиото. Когато омекне, добавете настъргания морков, а след 2-3 минути добавете настърганите домати.

Поръсете доматения сос с брашното и червения пипер и при непрекъснато разбъркване налейте малко гореща вода.

Кипнете соса и пуснете кюфтенцата в него, като внимавате сосът да ги покрива плътно. Ако не ги покрива, долейте още малко гореща вода.

Овкусете със сол, черен пипер и дафинов лист и оставете ястието да къкри на тих огън до сгъстяване на соса и готовност на ориза.

Поднесете ястието горещо, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Писюр кюфтето е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
40
30
20
11
Дай твоята оценка: