Салата с паста и патладжан

16/05/2015
Mariana
отMarianaДжедай56193720
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо439
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • паста - 400 г по избор
  • патладжани - 1 - 2 бр.
  • бадеми - 1 шепа бланширани
  • песто - 4 с.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • босилек - 3 - 4 с.л. ситно нарязан
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на кубчета, посолете ги и ги оставете за около 40 минути в гевгир, докато се отцеди горчивият сок.

Изплакнете със студена вода и подсушете с кърпа или домакинска хартия. Загрейте 2-3 с.л. зехтин и сотирайте за кратко патладжаните. Добавете пресования чесън и щипка-две сол.

Междувременно сварете пастата в подсолена вода според указанията на опаковката, отцедете ги добре и ги разбъркайте с 1-2 с.л. зехтин.

Смесете патладжените с пастата, добавете бадемовите ядки, запечени за кратко на сух тиган. Разбъркайте добре, овкусете с босилек и поднесете веднага с чаша бяло вино.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар