gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фетучини с миди и скариди

Фетучини с миди и скариди

MarianeMariane
Джедай
5619105k
Фетучини с миди и скариди1 / 2
21/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • фетучини - 300 г
  • миди - 400 г без черупките
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • тиквички - 1 бр. малка
  • домати - 3 бр.
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • босилек
  • риган
  • черен пипер
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • зехтин
  • сирене - 100 г 3 вида (крема, пармезан и кашкавал)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата според указанията на опаковката. Отцедете, върнете обратно в тенджерата и залейте с 2-3 с.л. зехтин. Приберете на топло. Междувременно пристъпете към приготвянето на мидите.

Загрейте 1-2 с.л. зехтин и запържете до омекване ситно нарязаните на желиени тиквички, лук и чесън. Добавете мидите, запържете за 3-4 минути и овкусете със зеленчуковия бульон и зелените подправки. Прибавете настърганите домати, виното, черен пипер и сол на вкус.

Варете соса на слаб огън до сгъстяване, след което прибавете настърганите крема сирене и кашкавал и гответе до разтопяването им. Объркайте соса с фетучините, поръсете с настърган пармезан и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: