gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фетучини с миди и скариди

Фетучини с миди и скариди

MarianaMariana
Джедай
5618462k
Фетучини с миди и скариди1 / 2
21/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата според указанията на опаковката. Отцедете, върнете обратно в тенджерата и залейте с 2-3 с.л. зехтин. Приберете на топло. Междувременно пристъпете към приготвянето на мидите.

Загрейте 1-2 с.л. зехтин и запържете до омекване ситно нарязаните на желиени тиквички, лук и чесън. Добавете мидите, запържете за 3-4 минути и овкусете със зеленчуковия бульон и зелените подправки. Прибавете настърганите домати, виното, черен пипер и сол на вкус.

Варете соса на слаб огън до сгъстяване, след което прибавете настърганите крема сирене и кашкавал и гответе до разтопяването им. Объркайте соса с фетучините, поръсете с настърган пармезан и сервирайте.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: