Италиански млечен крем
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Яйчен Крем»Италиански млечен крем

Италиански млечен крем

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k275k
Италиански млечен крем1 / 2
07/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
"Не просто крем, а страст и аромат в купичка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една чаша от млякото се затопля с канелата и ванилията. Останалото мляко се смесва с нишестето. Жълтъците се разбиват със захарта, добавя се млякото с нишестето.

Кората на портокала се настъргва на ситно и се добавя към сместа с жълтъците. Канелата се вади от млякото. Сместа с жълтъците се налива на тънка струйка при непрекъснато бъркане в горещото мляко.

Канелата се връща и сместа се загрява при непрекъснато бъркане, докато не се сгъсти. Сваля се от котлона, канелата се вади отново. Сместа се разпределя в купички и се оставя да се охлади.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: