Ягоди със сос сабайон

25/04/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо490
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • ягоди - 500 г
  • пудра захар - 5 с.л.
  • яйца - 4 бр. жълтъци
  • ликьор - 120 мл
  • захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се смесват със захарта и се разбиват до образуването на пяна.

Добавя се ликьорът и сместа се загрява на водна баня при непрекъснато бъркане за 6 минути. Ягодите се почистват и се разрязват на половинки.

Разпределят се в купички и се заливат с топлия сос. Поръсват се обилно с пудра захар и се оставят в хладилника да се охладят.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар