Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Ярешко месо с пресен лук на фурна

Ярешко месо с пресен лук на фурна

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Ярешко месо с пресен лук на фурна1 / 3
29/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ярешко месо - 1.5 кг
  • лук - 4 връзки пресен
  • джоджен - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • червен пипер - 1 супена лъжица
  • черен пипер - 1 чаена лъжица
  • олио - 1 кафена чаша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакнете много добре ярешкото месо, след което го подсушете с домакинска хартия и натрийте с малко олио, сол, черен и червен пипер.

Поставете го в дълбока тава, а около него сложете ситно нарязаните лук и зелени подправки. Залейте с около 1 и 1/2 ч.ч. гореща вода, а може и малко вино.

Посолете, покрийте с алуминиево фолио и печете около 2 1/2 часа в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Отстранете фолиото и печете още 30 минути, докато ярешкото месо хване хрупкава, златиста коричка. Поднесете с гарнитура от пресни картофи.

Опитайте още Ярешко със зелен фасул, Супа от ярешко месо, Агнешко по гергьовски, Агнешко печено, Манастирски гювеч с агнешко месо, Ароматично агнешко печено, Агнешко с домати и лук, Агнешко бутче с картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
41
31
21
10
Дай твоята оценка: