Начин на приготвяне
Изплакнете много добре ярешкото месо, след което го подсушете с домакинска хартия и натрийте с малко олио, сол, черен и червен пипер.
Поставете го в дълбока тава, а около него сложете ситно нарязаните лук и зелени подправки. Залейте с около 1 и 1/2 ч.ч. гореща вода, а може и малко вино.
Посолете, покрийте с алуминиево фолио и печете около 2 1/2 часа в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Отстранете фолиото и печете още 30 минути, докато ярешкото месо хване хрупкава, златиста коричка. Поднесете с гарнитура от пресни картофи.
Опитайте още Ярешко със зелен фасул, Супа от ярешко месо, Агнешко по гергьовски, Агнешко печено, Манастирски гювеч с агнешко месо, Ароматично агнешко печено, Агнешко с домати и лук, Агнешко бутче с картофи.