Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Толстолоб на фурна

Толстолоб на фурна

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
29/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусна риба е толстолобът, много вкусна и крехка. Ето и рецептата за най-вкусния толстолоб!"

Необходими Продукти

  • толстолоб - 0.5 кг
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 3 глави
  • целина - ½ глава
  • бяло вино - ½ ч.ч.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • лимони - 2 бр.
  • олио - ½ к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете дебелата кожа на толстолоба и го нарежете на котлети с дебелина около 1.5 см. Поръсете ги със сол и черен пипер.

Нарежете лука и морковите, сложете ги на дъното на подходяща тава и овкусете със сол. По желание може да приготвите рибата и с други зеленчуци по ваш вкус.

Отгоре сложете нарязаната на кубчета целина, подредете рибните котлети, покрийте с резени лимон и залейте с бялото вино.

Печете ястието около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна под алуминиево фолио. Поднесете с гарнитура от сотирани картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: