Картофена кремсупа с франкфуртери
Krem čorba od krompira sa frankfurterima
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Картофена Супа»Картофена кремсупа с франкфуртери

Картофена кремсупа с франкфуртери

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5017k
Картофена кремсупа с франкфуртери1 / 2
30/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Децата може да не си падат много по картофените супи, ама пробвали ли сте да добавите и франкфуртери към нея"

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • франкфуртери - 300 г (кренвирши)
  • сметана - 1 кофичка заквасена
  • прясно мляко - за разреждане
  • фета - около 200 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете по-едро. Сложете ги да се варят с достатъчно количество вода, докато омекнат напълно.

Снемете съда от котлона, при нужда отлейте от водата и пасирайте на пюре. Върнете на котлона и долейте прясно мляко, докато получите желаната гъстота.

Добавете подправките в супата и надробеното сирене фета. Бъркайте, докато то се разтопи в супата, след което добавете заквасена сметана - количеството ѝ може да е по-малко от кофичка, а по желани може да използвате и течна сметана.

Щом супата кипне, снемете от котлона. Поднесете супата с нарязани предварително запечени франкфуртери и поръсете с малко магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: