Малиново вино

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5021k
Малиново вино1 / 6
08/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Общо
120 мин.
"Есента идва са бодра стъпка и аромат на малиново вино"

Необходими Продукти

  • малини - 4 кг филтрирана или изворна
  • вода - 4 л
  • захар - 1.2 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете малините, но без да ги миете. Намачкайте плодовете и ги сложете в подходящ стъклен съд с вместимост около 10 л.

Сипете водата в тенджера и оставете да кипне, добавете захарта и оставете да къкри, докато се получи хубав захарен сироп.

Оставете да се охлади до стайна температура и смесете с намачканите малини. Съдът се затваря с тава, запушалка или с нещо др. подходящо. Отворът трябва да е много добре уплътнен, за да се получи вино, а не оцет.

Ферментацията продължава между 3 и 5 дена, след което се премахва утайката. Оставете малиновото вино на топло място за още 2-3 дена. След този период виното се прибира на хладно място и след падането на утайката се разлива в бутилки, които отново се затварят много добре.

Малиновото вино се съхранява на студено място или хладилник. Вкусът му е най-добър в същата година от направата му.

Наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: