Сарми с кълцано месо
Dolmades with Minced Meat
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарми с кълцано месо

Сарми с кълцано месо

EfrosiaEfrosia
Джедай
9745k1122k
Сарми с кълцано месо1 / 3
21/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
15-20 бр.
"Кълцано месо, не кайма, за да усещате вкуса му, когато поднесете готовите сарми"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г кълцано
  • ориз - 100 г
  • лук - 100 г кромид
  • мазнина - 100 мл растителна
  • зеле - 1 кг кисело
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в мазнината до златисто. Прибавя се почистеният и измит ориз, разбърква се, поръсва се с червения пипер, след което се залива с 1/2 чаена чаша топла вода и се посолява.

Когато водата поеме, сместа се сваля от огъня и се оставя да се охлади. Прибавят се нарязаното на ситно месо, черният пипер и сол на вкус. Зелевите листа се почистват от грубите жили и в тях се завива 1 с.л. от плънката.

Сърмите трябва да са дребни. Редят се в тенджера, заливат се с вода, колкото да се покрият, и се варят на тих огън до готовност. Към края на варенето може да се добави малко зелев сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
43
33
20
10
Дай твоята оценка: