Смилянски боб чорба

13/05/2015
Готвач.бг
отГотвач.бгНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 239
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте фасула и го накиснете от предната вечер във вода. На следващия ден го кипнете с нова вода за 5 минути, след което я изхвърлете и и сложете да се вари с нова вода.

Добавете 3 с.л. олио, ситно нарязана половин глава лук и нарязания морков. Варете чорбата до омекване на фасула. Към сварения фасул добавете джоджена, девесил, ако обичате, сминдух.

За запръжката в отделен съд загрейте 3-4 с.л. олио и запържете останалия лук. Объркайте с малко брашно, запържете и объркайте финално с червения пипер.

Разредете запръжката с част от водата на боба и сипете в тенджерата. Оставете боб чорбата да ври още 10-тина минути. Поднесете я с накълцан магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Pressy
Pressy
09.04.2016 12:31
Любимият ми обяд !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв