Пататник с картофи, сирене и лук
Potato Dish (Patatnik) with ParsleyPatatnik
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пататник»Пататник с картофи, сирене и лук

Пататник с картофи, сирене и лук

EfrosiaEfrosia
Джедай
9785k1130k
26/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Това ли е любимата ви рецепта от Родопската кухня?"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 100 г, може и сирене
  • мазнина - 2 с.л. растителна
  • лук - 1 глава
  • масло - 2 с.л. краве
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • магданоз - 1 с.л. сух
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се настъргват на едро ренде. Смесват се с настърганото на ситно сирене или кашкавал, прибавя се нарязаният ситно лук, нарязаните също на ситно скилидки чесън.

Обърква се и се прибавят сухият и нарязания на ситно пресен магданоз, олиото, както и кравето масло. Сместта се обърква добре и се изсипва в намазнена тава.

Пататникът се пече в умерена фурна до лек загар отгоре, след което се разбърква с лъжица, залива се с чаша топла вода и се доизпича за още около 10 минути.

Пататникът се поднася топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
511
46
36
20
11
Дай твоята оценка: