Ризото с шафран

Ризото с шафран

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k4k
Ризото с шафран1 / 3
24/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Който веднъж е опитал ризото, никога вече няма да обърка кремообразната му структура и неустоим аромат с обикновения варен ориз"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете шафрана в купичка с врящата вода и оставете да престои. Сипете бульона в тенджера и го кипнете. Намалете огъня. Разтопете 55 г от маслото в отделен съд, добавете лука и чесъна и ги задушете за 5 минути.

Добавете ориза и го задушете. Сипете бялото вино и гответе, докато почти се абсорбира. Продължете да готвите, като прибавяте по малко от бульона, в продължение на 20 минути.

Добавете водата с шафрана, оставащото масло и пармезана. Овкусете със сол и черен пипер, гответе още 1-2 минути и поднесете веднага.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: