Мжадара - ориз по индийски с леща и лук

14/06/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
"Не просто леща с лук, а истинско зеленчуково вълшебство в чиния. Опитайте и ще се убедите сами "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 983
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • леща - 3/4 ч.ч.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 3 глави
  • олио - 6 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • куркума - 1/4 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се измива, залива се със студена вода и се оставя да се вари до полуготовност - около 15 минути.

Водата се излива и към лещата се добавя измитият добре ориз. Залива се с вряла вода и се оставя да се вари.

Когато водата кипне, се добавят солта и куркумата и сместа се вари на слаб огън до готовност.

Лукът се реже на четвъртинки, които се режат на много тънко. Запържва се до златисто в загрято олио и се поръсва с индийско орехче.

Готовият ориз с лещата се слага в голяма чиния, отгоре се слага лукът и се полива с разтопено масло.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар