Студена супа с аспержи

Марина НордМарина НордНовак1219
28/05/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 118
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг3.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • аспержи - 600 г
  • зеленчуков бульон - 1 л от кубчета
  • лук - 1 глава
  • сметана - 200 мл течна
  • масло - 4 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • бял пипер - 1/3 ч.л. млян
  • лимонова кора - 2 с.л. настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Връхчетата на аспержите се отрязват и се сваряват за 3 минути във вряща вода, след което се потапят в ледена вода. Отцеждат се и се оставят настрана.

Стъблата на аспержите се нарязват на малки парчета. Маслото се разтопява и в него се запържва нарязаният на ситно лук до прозрачно. Добавят се нарязаните парченца аспержи и се пържат 5 минути при непрекъснато бъркане. Добавя се бульонът и се кипва.

След като кипне, котлонът се намалява на минимум, добавят се солта, черният и белият пипер и супата се вари 30 минути. Сваля се от котлона и се охлажда. Пасира се.

Добавя се сметаната и супата леко се загрява на котлона, без да кипва. Охлажда се на стайна температура около час и се оставя за 2 часа в хладилника.

Сервира се, като във всяка чиния се слага по малко от връхчетата на аспержите и супата се украсява с лимонова кора.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар