Пилешки пай с картофено пюре
Pileća pita sa krompir pireom
gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Пилешки пай с картофено пюре

Пилешки пай с картофено пюре

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k6k
Пилешки пай с картофено пюре1 / 2
28/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
"Тази рецепта притежава всичко необходимо, за да се превърне в перфектния пилешки пай"

Необходими Продукти

  • олио - 1 с.л.
  • пилешки бутчета - 4 бр. обезкостени
  • лук - 1 глава
  • брашно - 2 с.л.
  • бульон - 450 мл пилешки
  • горчица - 2 ч.л. Дижонска
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 750 г
  • тиквички - 150 г
  • грах - 75 г
  • масло - 40 г
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • чедър - 75 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в тиган, добавете пилешкото месо и лука, запържете за 5 минути.

Прибавете брашното и след малко бульона. Кипнете сместа, добавете горчицата, нарязания лук, малко сол и черен пипер.

Сложете капак и задушете за 30 минути.

Междувременно сварете картофите, тиквичките и граха. Отцедете картофите и ги пюрирайте, след което ги смесете с 2/3 от маслото и млякото.

Овкусете и сместа с по-голямата част от чедъра.

Изсипете сместа с пилешкото в тава за печене, смесете със сварените тиквички и грах.

Завършете с картофеното пюре, поръсете с оставащото масло и чедър.

Изпечете соления пай в загрята на 190 градуса фурна за 35 минути или докато пилешкия пай с картофено пюре се изпече добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: