Пържено пиле с чесън (Челамичка)

Никола
Никола
Новак
30/05/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 960
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо - около 1.5 кг пиле или само пилешки бутчета
  • масло - 50 г
  • олио - 50 мл
  • черен пипер
  • сол
  • оцет - 70 мл или прясно изцеден лимонов сок
  • чесън - 1 глава (на вкус)
  • бульон - 200 мл или топла вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешкото, подсушете го и леко го начукайте, за да се изтъни и готвенето да се ускори. Поръсете със сол, пипер на вкус и сложете за 2 часа в хладилник да се овкусява.

Загрейте маслото и олиото в дълбок тиган (най-добре с капак) и псунете пилешките бутчета да се изпържат равномерно от всички страни.

Долейте малко пилешки бульон или водичка, сложете капака и оставете да се задуши, като преди това намалите котлона. След като течността се изпари, долейте още малко бульон и продължете така 3-4 пъти, докато свърши свърши. А парчетата месо се обръщат след второто-третото наливане на бульон.

Счукайте почистените скилидки чесън и рабъркайте с оцета или прясно изцеден лимонов сок. Долейте го в съда, след като пилето вече се е сготвило и отново задушете с капака, но изключете котлона и махнете съда след 4-5 минути.

Поднесете пържено пиле с чесън с гарнитура от картофено пюре, задушени картофи, сотирани картофи, принцес картофи и салата по избор.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар