gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Домашен хляб без глутен

Домашен хляб без глутен

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5012k
Домашен хляб без глутен1 / 3
30/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
"Ако глутенът ви причинява проблеми, пригответе си ароматен Домашен хляб без глутен"

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 300 г
  • вода - към 125 мл хладка
  • яйца - 1 бр.
  • мая - 2 ч.л. суха
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете и разбъркайте маята, захарта с водата и оставете на топло място да се активизира.

След това прибавете оризовото брашно, яйцето и солта. Постепенно замесете меко тесто, като при нужда долеете още малко вода.

Намазнете продълговата форма за печене и прехвърлете тестото. Оставете да втаса и след това изпечете в загряна на 200 градуса фурна за около половин час.

Готовият хляб без глутен се вади върху решетка, за да изстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: