Джинджифилова панакота с ягоди

07/06/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 218
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се залива със 100 милилитра студена вода, оставя се за 10 минути да набъбне, отцежда се и се разтваря на водна баня. Прясното мляко се кипва заедно със захарта, джинджифила и куркумата.

Щом кипне, се сваля от котлона. Добавя се разтвореният желатин и се разбърква. Оставя се за 15 минути и се прецежда. Разлива се в купички и се оставя да се охлади в хладилник, докато се стегне.

Ягодите се нарязват на резенчета, ментата се нарязва на ситно и се смесва с ягодите, ликьора и пудрата захар. Панакотата се обръща в чинии и до нея се слага от сместа с ягодите, която се украсява с бита сметана.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар