Задушено говеждо филе

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3120k
Задушено говеждо филе1 / 2
04/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене130 мин.
Общо145 мин.
Порции6

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 1 кг филе
  • сланина - 50 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • сметана - 2 - 3 с.л. готварска
  • за маринатата
  • вода - 300 мл
  • оцет - 250 мл
  • дафинови листа - 2 бр.
  • черен пипер
  • бахар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете продуктите за маринатата и кипнете. Оставете да се охлади и мариновайте в нея говеждото за една нощ. Извадете месото, отцедете го и направете разрези с нож.

Шпиковайте го с парченца сланина, посолете и запечатайте в сгорещена мазнина от всички страни. Долейте около 200 мл вода, похлупете и задушавайте около 2 часа на тих огън, като от време на време може да добавите по малко гореща вода.

Нарежете месото на филийки и го подредете в чиния за поднасяне. Добавете в соса от задушаването сметаната, разбъркайте добре и кипнете. Залейте месото и поднесете с гарнитура от задушени зеленчуци или хрупкави пържени картофки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: