Гъбена чорба с чесън

MarianeMariane
Джедай
5611k
Гъбена чорба с чесън1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"С аромат на отминаващото лято и богат вкус - това е любимата ни чорба от гъби"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г микс
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • сметана - 1 к.ч.
  • лук - 1 връзка пресен
  • фиде - 2 с.л.
  • копър - 5 стръка
  • магданоз - 5 стръка
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и ги нарежете на тънки ивици. Задушете ги до омекване под капак с малко олио.

Добавете ситно нарязания лук и запържете за 2-3 минути. Поръсете с брашното, разбъркайте добре и залейте с гореща вода.

Кипнете ястието, сложете фидето и варете до омекването на продуктите. Преди да свалите ястието от огъня, добавете сметаната и пресования чесън.

Оставете само 1 минути, за да се усвои вкусът, и отстранете от котлона. Поръсете със зелени подправки и поднесете с ароматни крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: