gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица четири сезона

Пица четири сезона

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k10k
Пица четири сезона1 / 2
08/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
2
"Кой е любимият ви годишен сезон? Гласувайте за него като хапнете от любимото си парче пица"

Необходими Продукти

  • тесто за пица - 1 бр.
  • За доматения сос
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 скилидка
  • чушки - 1 бр. червена
  • домати - 225 г обелени
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • босилек - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • За топинга
  • миди - 70 г или шунка
  • артишок - 55 г
  • моцарела - 25 г
  • домати - 1 бр.
  • гъби - 100 г
  • каперси - 2 ч.л.
  • маслини - 2 ч.л. нарязани
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите доматения сос, загрейте зехтина в дълбок тиган. Добавете лука, чесъна и чушката и ги задушете за 5 минути. Добавете доматите, доматеното пюре, захарта, босилека и дафиновия лист. Овкусете със сол и черен пипер. Сложете капак и задушете за 30 минути.

Разточете тестото за пица на набрашнена повърхност и го прехвърлете във форма за печене. Поръсете с доматеното пюре. Покрийте едната четвърт от кръга с мидите.

Върху втората четвъртина се слага нарязания артишок, третата четвъртина се покрива с резени домат и пармезан, а последната част - с нарязаните гъби. Поръсете с маслините и каперсите, овкусете със сол и черен пипер и малко зехтин.

Изпечете пицата в загрята на 220 градуса фурна за 20-25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: