Крем мока с ягодов сос

08/06/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо592
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се накисва в 50 милилитра студена вода. Яйцата се разбиват на пяна със захарта. Добавя се студеното еспресо и конякът. При непрекъснато бъркане сместа се кипва и се сваля от котлона.

Желатинът се разтопява на водна баня и се добавя в крема. Разбърква се и се оставя за 20 минути в хладилник. Две трети от сметаната се разбива и се добавя към крема.

Ягодите се почистват и се нарязват. Кремът се разпределя в чаши или купички и се покриват с ягодовия сос. Отгоре се украсява с останалата бита сметана и с листенца мента.

Друг вариант е да разпределите нарязаните ягоди по дъното на десертните чаши, а с останалите плодове да доукрасите десерта.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар