Френски черешов флан
French Cherry Flan

Френски черешов флан

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k276k
Френски черешов флан1 / 2
08/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се тесто, като брашното се пресява два пъти, прави се кладенче, в което се слагат захарта, солта, нарязаното на парченца масло и яйцето.

Нарязва се с нож до трохи и след това се замесва еластично тесто. Прави се на топка и се оставя за 4 часа в хладилника. Разточва се и се слага в намазана с масло тава, като се правят високи стени.

Тестото се набожда на няколко места с вилица и върху него се слагат черешите, на които предварително са отстранени костилките. Тестото с черешите се пече 10 минути на 220 градуса.

Вади се от фурната, залива със заливката, приготвена от смесените захар, нишесте и сметана. Пече се още около час, вади се и се оставя да изстине във формата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: