Пържен ориз с фиде
Fried Rice with Vermicelli

Пържен ориз с фиде

EfrosiaEfrosia
Джедай
9635k1016k
27/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"Една интересна и вкусна гарнитура, която само чака своята пържола"

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г
  • фиде - 200 г
  • мазнина
  • сол
  • черен пипер
  • къри - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива. В тенджера се загрява мазнина и се слага оризът да се запържи, след което се прибавя и натрошеното фиде. Внимавайте да не загори фидето, като преди това добавите 2 ч.ч. вода.

Оставете да къкри на бавен огън, като периодично разбърквате.

При нужда сипете още малко топла вода, докато оризът напълно се свари.

Овкусете с подправките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: