Сос Айоли

Сос Айоли

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5011k
Сос Айоли1 / 2
09/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции5
"Един от най-вкусните сосове от Италианската кухня достига и до вас, остава само да прецените с какво ще го поднесете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете предварително всички съставки за соса на стайна температура.

Пасирайте обелените скилидки чесън и разбъркайте със солта. Прехвърлете в подходяща купа и добавете горчицата, а след нея и жълтъците. Бъркайте леко.

На тънка струйка започнете да вливате половината от зехтина и бъркайте с телена бъркалка непрекъснато. След него налейте водата и лимоновия сос, отново при непрекъснато бъркане.

Следва да добавите и останалия зехтин по същия начин. Готовият сос трябва да се получи малко по течен от майонеза. Ако сосът Ви стане прекалено гъст, добавете 1/2 ч.л. (не добавяйте повече наведнъж) водичка и разбийте.

Така приготвения майонезен сос Айоли е подходящ за зеленчукови ястия, меса и риба. По желание може да добавите и съвсем ситно нарязан зелен лук или див лук към соса.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: