gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Домашна вафлена торта

Домашна вафлена торта

MarianeMariane
Джедай
5619125k
Домашна вафлена торта1 / 2
10/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ябълката и я настържете на едро ренде. Смесете 2 жълтъка със 100 г масло и 50 г захар. Разбъркайте и добавете бакпулвера, настърганата ябълка, брашното, бадемите, бакпулвера и канелата.

Накрая прибавете белтъците, разбити на сняг и внимателно объркайте. От получената смес оформете кръгли вафли и ги изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване. Трябва да предвидите по 3 вафли на порция.

Разбийте останалите две яйца с прясното мляко. Добавете 100 г захар, ваниловата захар и 250 г масло. Разбъркайте до получаването на пищен крем.

Намажете вафлата с крем, отгоре поставете резен смокиня, покрийте с друга вафла и повторете процедурата, после завършете с третата вафла. Охладете преди поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: