Славянски гювеч със свинско
Slavic Stew with Pork
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Славянски гювеч със свинско

Славянски гювеч със свинско

EfrosiaEfrosia
Джедай
9745k1122k
Славянски гювеч със свинско1 / 3
07/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4-6
"Стара рецепта, която се предава от поколение на поколение по нашите земи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на по-големи парчета и се пържи в сгорещена мазнина. Изважда се и в същата мазнина се запържва до омекване нарязаният на едри кубчета лук.

Прибавят се 1-2 домата, нарязани на ситно и ястието ври, докато сокът не се изпари. Посолява се, подправя се с червения пипер и се разрежда с гореща вода. Месото се връща в тенджерата и всичко се вари на умерен огън.

Щом месото поомекне, се добавят почистените и нарязани на едро чушки, останалите домати, както и ориза. Ястието се разбърква и се изсипва в гювеч.

Пече на умерена фурна, а ястието се поднася с наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
510
46
31
20
10
Дай твоята оценка: