Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Печени зеленчуци»Печени моркови с кимион

Печени моркови с кимион

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Печени моркови с кимион2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Елементарно и божествено вкусно!"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 кг
  • магданоз - 5 стръка
  • кимион - 2 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се измиват, обелват се, пускат се в тенджера с вряща вода и се варят на бавен огън 5 минути. Отцеждат се.

В голяма тава се слагат морковите, напръскват се със зехтина и се поръсват с кимиона и солта.

Пекат се 25 минути на 200 градуса. Поръсват се с нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: