gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Лимонов кейк с шоколад

Лимонов кейк с шоколад

Лимонов кейк с шоколад1 / 2
22/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
14

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязан на тънко, този южняшки кейк идеално се съчетава със свежи ягоди или череши, с бита домашна сметана или просто с чаша разкошно десертно вино.

1. Разбийте яйцата /ако нямате миксер, може и с пасатор/, добавете разтопеното масло със захарта. Добавете прясното мляко.

2. Смесете сухите съставки - брашно, бакпулвер, сол.

3. Към течните съставки добавете сухите. Бъркайте до получаване на гладка смес.

4. Прибавете 3 с.л. лим. сок и настърганата кора от 1 лимон.

5. Печете в тава с хартия за печене, намазана с масло, в предварителни загрята на 150 градуса фурна за 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: