Пълнен заек в гювеч

25/06/2015
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
"Важното е гърнето да е голямо, сърцето широко - само така заекът ще стане толкова неустоимо вкусен "
Приготвяне50 мин.
Готвене150 мин.
Общо200 мин.
Порции8
  • Преглеждания общо9 219
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • заек - 2 кг с вътрешности
  • зеле - 2 - 3 кг прясно
  • олио - 1 ч.ч.
  • домати - 400 г
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 10 г
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • картофи - около 1.2 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително накиснете заека за през нощта във вода с оцет. След това го подсушете и осолете отвътре и вън.

Сварете вътрешностите на заека, по желание с подправки като бахар, карамфил, и ги нарежете след това ситно.

Скълцайте лука и зелето ситно и го задушете последователно в сгорещена мазнина. След като омекнат, разбъркайте с червения пипер и сол.

Смесете една част от зелето, която ще е за плънка, с карантиите, скълцаните ситно домати, чесън и черен пипер. Напълнете заека и го зашийте.

Останалото зеле сипете на дъното на гювеча, отгоре разпределете заека и отстрани сложете обелени и нарязани картофи, овкусени предварително със сол и пипер. Залейте с вино и малко вода/бульон, сложете капака и пъхнете ястието да се изпече до готовност в умерена фурна.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар