Норвежки питки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Норвежки питки1 / 2
07/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20
"Определено ни се усладиха тези норвежки питки, препоръчваме ви ги от сърце"

Необходими Продукти

  • мая - 50 г прясна
  • мазнина - 50 г разтопен маргарин
  • прясно мляко - 200 мл
  • вода - 300 мл
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - 780 г
  • брашно - 320 г ръжено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в загрятите в тенджера на котлона вода и прясно мляко заедно със захарта.

Сместа се оставя на топло за 10 минути.

Добавя се разтопеният маргарин и 2/3 от брашната.

Омесва се тесто, като постепенно се прибавя и останалото брашно.

Месенето на тестото трябва да трае около 10 минути.

Покрива се с кърпа и се оставя за час и половина да втаса или докато увеличи обема си.

Втасалото тесто се разделя на 20 части. Оформят се малки питки и се нареждат в тава за печене.

Покриват се и се оставят за 30 минути.

Фурната се загрява на 225 °C. Пухкавите хлебчета се намазват с готварска сметана или с разбит жълтък с вода.

Пекат се норвежки питки 15 минути или докато придобият златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: