Предястие от яйчена салата
Egg Salad Appetizer
gotvach.bg»Рецепти»Салати»Яйчена Салата»Предястие от яйчена салата

Предястие от яйчена салата

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1125k
Предястие от яйчена салата1 / 2
19/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
28 мин.
Порции
2
"Когато предястията са толкова вкусни, трудно стигаме до основното ястие!"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 сварени
  • лук - 1/4 стрък праз или 2 - 3 стръка пресен лук
  • майонеза - 50 г
  • сирене - 250 г
  • горчица - 50 г сладка
  • зехтин - 1 с.л.
  • лимони - сок от 1/2
  • хляб - 1 опаковка бял сухар
  • копър - 1/4 връзка пресен
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете сварените яйца на много ситно и ги прехвърлете в купа. Добавете настърганото на ренде сирене и наситнения праз. В стъклен сух буркан изсипете майонезата, горчицата, зехтинът и сокът от лимон и разбийте се с пасатор.

С майонезения сос се полива салатата. Разбърква се внимателно и се слага за 30 минути в хладилник. След като се извади се поръсва със ситно нарязан копър и отново се разбърква.

Яйчената салата се поднася със сухари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: