Класически спагети Карбонара

30/06/2015
Mariana
отMarianaДжедай56193720
"Днес сме сготвили Класически спагети карбонара и приемаме гости Препоръчително е гостите да носят вино "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо81 409
  • Преглеждания за месеца332
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг3.6 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и запържете за кратко скилидката чесън и листата салвия. Добавете ситно нарязания бекони сотирайте за около 10 минути, докато беконът получи златист загар.

Отстранете чесъна и салвията. Междувременно сложете спагетите във вряла подсолена вода и варете според упътването, като внимавате да не се разварят.

Отцедете ги, като си запазите 1 ч.ч. от бульона. Добавете спагетите към бекона, разбъркайте и гответе 1-2 минути.

Залейте пастата с предварително разбитите яйца, смесени с настъргания пармезан, разбъркайте и отстранете от котлона. Разпределете в затоплени чинии и поднесете веднага.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

dinitor
dinitor
19.05.2018 21:22
Ако може и аз да кажа.Значи,продуктите са guanciale/нищо друго ,освен пушени свински бузи/,жълтък от яйце,малко,ама малко зехтин,защото бузите са тлъсти,пекорино романо/овчи кашкавал за стъргане/черен пипер,сол,спагети.Особенното е ,че когато спагетите са готови,се изсипват в съд,добавят се суровите жълтъци,смесени с пекориното и се заливат с врящото гуанчале,като смисъла е ,бидейки вряло,да изпържи жълтъците както са смесени със спагетите.А виното......много и по избор....
2
0
Ancona
Ancona
26.04.2017 22:16
Рецептата е най-близо до истинската за разлика от много други написани тук. Но масло и салвия не се слагат, бекона пуска достатъчно мазнина.
2
1
Теодора Мещерова
Сия, що не вземеш да отвориш един рецептурник и да видиш как се прави?!? Мен ме е учил майстор готвач на тази рецепта.
1
0
Ancona
Ancona
20.11.2016 20:31
Може да работите като професионален готвач, но това което сте написала е пълна глупост. Ясно, че майстор готвача разбира колкото вас.
4
0
Теодора Мещерова
Виж кво, мила, аз работя като Готвач в професионална кухня, такче не ме учи какво да правя. Готвя за много хора, които харесват това, което правя. Все пак благодаря за мнението.
2
3
Сия Рибагина
Сия Рибагина
13.08.2016 01:26
Теодора,не знам ти какви рецептурници ползваш и какви майстори те учат ,но очевидно на нищо не са те научили :) Карбонара се прави само с паста,яйца,бекон и пармезан...всичко друго е интерпретация и това че твоя майстор е слагал краставици и гъби си е лично негов вкус. И другия път, когато ме пращаш за рецептурници вземи първо ти прочети, за да не се изложиш :) И между другото, видях рецептата ти за Карбонара, която си публикувала и не само от съставките,ами и от вида и ти казвам че има още много да се учиш :) Поздрави!
10
1

Виж всички коментари или напиши такъв