Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Класически спагети Карбонара

Класически спагети Карбонара

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Класически спагети Карбонара1 / 2
18/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Днес сме сготвили Класически спагети карбонара и приемаме гости Препоръчително е гостите да носят вино"

Необходими Продукти

  • бекон - 125 г пушен
  • спагети - 350 г
  • яйца - 3 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • салвия - 4 листа
  • чесън - 1 скилидка
  • масло - 50 г
  • черен пипер
  • сол
  • пармезан - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и запържете за кратко скилидката чесън и листата салвия.

Добавете ситно нарязания бекон сотирайте за около 10 минути, докато беконът получи златист загар.

Отстранете чесъна и салвията.

Междувременно сложете спагетите във вряла подсолена вода и варете според упътването, като внимавате да не се разварят.

Отцедете ги, като си запазите 1 ч.ч. от бульона.

Добавете спагетите към бекона, разбъркайте и гответе 1-2 минути.

Залейте пастата с предварително разбитите яйца, смесени с настъргания пармезан, разбъркайте и отстранете от котлона.

Разпределете в затоплени чинии и поднесете веднага.

Класическите спагети Карбонара е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
53
42
31
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#179600
Потребител#179600
Ако може и аз да кажа.Значи,продуктите са guanciale/нищо друго ,освен пушени свински бузи/,жълтък от яйце,малко,ама малко зехтин,защото бузите са тлъсти,пекорино романо/овчи кашкавал за стъргане/черен пипер,сол,спагети.Особенното е ,че когато спагетите са готови,се изсипват в съд,добавят се суровите жълтъци,смесени с пекориното и се заливат с врящото гуанчале,като смисъла е ,бидейки вряло,да изпържи жълтъците както са смесени със спагетите.А виното......много и по избор....
19.05.2018 21:22
2
Потребител#179873
Потребител#179873
Рецептата е най-близо до истинската за разлика от много други написани тук. Но масло и салвия не се слагат, бекона пуска достатъчно мазнина.
26.04.2017 22:16
4
1
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Сия, що не вземеш да отвориш един рецептурник и да видиш как се прави?!? Мен ме е учил майстор готвач на тази рецепта.
13.08.2016 00:10
1
2
3
Покажи всички подкоментари
Gabriela Sergieva
Gabriela Sergieva
Рецептата е интересна!
Освен яйцето и бекона, всички останали продукти нямат нищо общо с КЛАСИЧЕСКАТА КАРБОНАРА !!!
За всеки италианец, този вид паста е истинско коштунство и обида към кухнята обявена и сертифицирана за световно богатство, а именно СРЕДИЗЕМНОМОРСКАТА!!!
Не обърквайте понятията на народа, предлагайте оригиналните рецепти, а този вид качамак наречетего с друго име.
15.05.2016 20:41
19
1
2
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Теодора, написахте такава глупост, че чак не мога да повярвам на очите си! От къде ги измислихте тея кисели краставици? Вашето може да е Теодоронара, в никакъв случай не и Карбонара
11.08.2016 12:14
7
3
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Карбонара се прави с гъби, бекон, кисели краставички и босилек. Имам рецептата в профила си. Който иска, нека види
11.08.2016 11:52
1
Ivo
Ivo
"като си запазите 1 ч.ч. от бульона." Обяснете за какво.
10.05.2016 01:02
14
3
1
Покажи всички подкоментари