gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Аржентинско пучеро с три вида месо

Аржентинско пучеро с три вида месо

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k278k
Аржентинско пучеро с три вида месо1 / 2
31/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • телешко месо - 400 г
  • пилешко месо - 600 г
  • агнешко месо - 200 г
  • бекон - 200 г
  • грах - 200 г от консерва
  • зеле - 1/2 глава младо
  • лук - 2 глави
  • моркови - 4 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • царевица - 200 г от консерва
  • домати - 4 бр.
  • сол - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите, лукът, чушките, картофите и зелето се режат на едро. Беконът се нарязва на едро и се запържва до златисто.

Агнешкото и телешкото се варят половин час, добавя се пилешкото месо и всичко се вари още половин час. Добавя се солта, нарязаните на едро моркови, чушки, лук, зеле и картофи. Всичко се вари до пълно омекване на месото.

Накрая се добавят доматите и ястието се вари още 10 минути. Месото се изважда, отцежда се и се нарязва на едри парчета.

Към бульона със зеленчуците се добавят царевицата и грахът, сместа се загрява 4 минути на котлона и се сваля.

Бульонът се прецежда през гевгир. В голямо плато се слагат резените месо, поръсват се с бекон, а около месото се нареждат сварените зеленчуци. Бульонът се сервира отделно в купички или чаши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: