Предястие от патладжани с мента

08/07/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо376
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • мента - 3 стръка
  • зехтин - 100 мл
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • чесън - 2 скилидки
  • патладжани - 3 бр.
  • хляб - 1 филия бял
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на резени с дебелина един сантиметър и се пържат до златисто в зехтина. Слагат се върху салфетки да се отцедят от мазнината.

Чесънът се счуква в хаванче със солта и черния пипер. Листенцата на ментата се откъсват и заедно с нарязаните стръкове се добавят към сместа с чесъна. Всичко се счуква до еднородна смес.

Добавят се 3 супени лъжици зехтин и лимоновият сок и се разбърква до гладък сос. Патладжановите резени се слагат в чинии и се поливат с ментовия сос. Оставят се за 20 минути.

Кората на хляба се маха и филията се натрошава на трохи. Слагат се в тава и се запичат леко на 140 градуса. Слагат се върху патладжаните и предястието се сервира.

подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар