Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Италиански пай с нектарини и ликьор

Италиански пай с нектарини и ликьор

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Италиански пай с нектарини и ликьор2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • нектарини - 5 бр.
  • портокали - 1 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • ликьор - 4 с.л. портокалов
  • масло - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нектарините се разрязват на половинки, костилките се изваждат и плодовете се нарязват на тънки резени. Слагат се в тенджерка, поръсват се със сол. Кората на портокала се настъргва, сокът се изцежда. Сокът и половината от кората се добавят към нектарините. Поръсват се със захар и се оставят за 3 часа.

Маслото се разтопява. Тестото се разточва. Слага се в тава, полива се с маслото и се набожда на няколко места с вилица. Съдът с прасковите се нагрява на бавен огън до пълното разтваряне на захарта. С решетъчна лъжица се вадят нектарините и се слагат върху тестото.

Слага се във фурна и се пече 15 минути на 180 градуса. Сиропът се загрява на среден огън, добавя се ликьорът и остатъкът от портокаловата кора. Оставя се да къкри 7 минути. Тавата с пая се вади от фурната, залива се със сиропа и отново се връща във фурната. Пече се 10-15 минути на 180 градуса. Сервира се топъл или студен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: