Руски боровинков пирог

07/07/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо776
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва с пудрата захар, солта и бакпулвера. В отделен съд се смесват разбитите яйца, млякото, три супени лъжици топла вода и олиото. Млечната смес се добавя към сместа с брашното и се получава гъсто, но течно тесто.

Излива се в тава, постлана с хартия за печене. Отгоре се изсипват боровинките.

Приготвя се горният слой, като брашното се смесва със студеното масло, нарязано на парчета, и се добавя захарта.

Реже се с нож до образуване на трохи. С тези трохи се поръсват боровинките. Пирогът се пече 40 минути на 180 градуса. Сервира се охладен.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар